Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowany filet to dość efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7972
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1311
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13751
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7972
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1311
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13751
Składniki
Pieczarki drobno kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy. Mieszamy z natką pietruszki i serem.
Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie pieczarkami z serem i natką. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.
Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.