Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowany filet to dość efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu.
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 685
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 685
Składniki
Pieczarki drobno kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy. Mieszamy z natką pietruszki i serem.
Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie pieczarkami z serem i natką. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.
Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.