Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe kotleciki z jajkiem

Drobiowe kotleciki z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 10711

Dodano:

Odsłon: 1938

Smakowite kotlety z mielonego mięsa a w środku omlet. Można również zrobić np. z jajecznicą.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki zielonej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki bułki tartej oraz do panierki
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka ostra
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Drobiowe kotleciki z jajkiem

Przygotowanie

  1. 1. Mięso drobno kroimy, wbijamy jedno jajko, wsypujemy bułkę tarta, doprawiamy solą oraz papryką, łączymy z mąką i dokładnie wyrabiamy.

  2. 2. Do miski wbijamy pozostałe jajka, dolewamy mleko, dodajemy drobno pokrojone papryki i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Masę jajeczną wylewamy na rozgrzany olej i smażymy.

  3. 4. Z mięsa robimy kotlety, rozpłaszczamy i w środek kładziemy trochę jajecznicy,zawijamy robiąc kulkę.

  4. 5. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

  5. 6. Kotlety gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 lutego 2020 Ciekawy pomysł, muszę wypróbować :) Tymczasem biorę dwa, bo dla innych też trzeba zostawić ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń