Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kotlety z mielonego mięsa a w środku omlet. Można również zrobić np. z jajecznicą.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 274
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1200
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 274
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1200
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
1. Mięso drobno kroimy, wbijamy jedno jajko, wsypujemy bułkę tarta, doprawiamy solą oraz papryką, łączymy z mąką i dokładnie wyrabiamy.
2. Do miski wbijamy pozostałe jajka, dolewamy mleko, dodajemy drobno pokrojone papryki i doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Masę jajeczną wylewamy na rozgrzany olej i smażymy.
4. Z mięsa robimy kotlety, rozpłaszczamy i w środek kładziemy trochę jajecznicy,zawijamy robiąc kulkę.
5. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego.