Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8690
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8690
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.