Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe medaliony"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 128
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 61
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 37
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 128
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 61
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 37
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso z piersi kurczaka oczyść, opłucz i osusz. Wykrój 8 małych medalionów. Przykryj je folią spożywczą i rozbij tłuczkiem do mięsa. Każdy medalion oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso, obsmaż z dwóch stron na jasnozłoty kolor. Dymkę oczyść, opłucz, posiekaj drobno. Ser pleśniowy pokrój w plasterki. Przygotowane rozłóż na mięsie. Ułóż na blasze. Zapiekaj kilka minut w 180 st.
Marchew i kalarepki oczyść, pokrój w plasterki. Obraną cebulę poszatkuj. W rondelku rozgrzej masło. Wrzuć posiekaną cebulę, a gdy się zrumieni, dodaj marchew i kalarepkę. Warzywa oprósz solą, pieprzem i odrobiną cukru. Podlej wodą i duś do miękkości. Na koniec posyp łyżką natki.
Ziemniaki wyszoruj, przekrój na pół. Ułóż na blasze razem z pokrojonym boczkiem, oprósz solą. Piecz ok. 40 min w 180 st. Podawaj do mięsa z warzywami.
Czas ok. 70 min; porcja – 560 kcal, cena 4,40 zł.
Sposób babuni
Młode ziemniaki świetnie smakują prosto z wody, z koperkiem i maślanką lub z piekarnika. Jeśli chcesz je podać na bezmięsny obiad, przygotuj sałatkę ze śledzia, cebuli, ogórka i majonezu. Serwuj ją do pieczonych ziemniaków.Źródło: Świat kobiety