Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste paluchy z piersi z kurczaka pieczone w płatkach owsianych.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Filety opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel na dowolne kawałki.
Jogurt wymieszaj z przyprawami, zalej filety, tak by całe były przykryte i odstaw na godzinę lub najlepiej na całą noc.
Płatki wsyp do miski i panieruj w nich kawałki kurczaka wyjęte z jogurtu, ułóż na papierze do pieczenia, skrop olejem, i piecz we frytkownicy beztłuszczowej lub piekarniku w 180 st. około 20-25 minut.
Po upieczeniu podaj z ulubionymi dodatkami gotowanymi ziemniakami, ulubioną surówką, sałatką lub pieczywem.