Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste paluchy z piersi z kurczaka pieczone w płatkach owsianych.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 992
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 992
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Składniki
Filety opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel na dowolne kawałki.
Jogurt wymieszaj z przyprawami, zalej filety, tak by całe były przykryte i odstaw na godzinę lub najlepiej na całą noc.
Płatki wsyp do miski i panieruj w nich kawałki kurczaka wyjęte z jogurtu, ułóż na papierze do pieczenia, skrop olejem, i piecz we frytkownicy beztłuszczowej lub piekarniku w 180 st. około 20-25 minut.
Po upieczeniu podaj z ulubionymi dodatkami gotowanymi ziemniakami, ulubioną surówką, sałatką lub pieczywem.