Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne i lżejsze danie obiadowe.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 166
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31368
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 437
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 166
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31368
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 437
Składniki
Suszone listki bazylii lekko rozgniatamy w dłoniach i wkładamy do miski. Świeżej bazylii będziemy potrzebować sporą garść. Pomidorki kroimy na pół. Do miski z bazylią dodajemy pomidorki wraz z odrobiną zalewy , posiekany czosnek ,sól i oliwę. Wszystko blendujemy . Piersi obrabiamy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Masę przekładamy na mięso , posypujemy pestkami słonecznika i zwijamy. Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową. Możemy przygotować je nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Roladki posypujemy suszonym estragonem. Roladki gotujemy na parze z ziemniakami posypanymi majerankiem ( lubczykiem) około 25-30 minut. Przy okazji powstaje w foli pyszny sos. Ja uwielbiam sam , ale można go zagęścić śmietaną lub mąką.