Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne i lżejsze danie obiadowe.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Składniki
Suszone listki bazylii lekko rozgniatamy w dłoniach i wkładamy do miski. Świeżej bazylii będziemy potrzebować sporą garść. Pomidorki kroimy na pół. Do miski z bazylią dodajemy pomidorki wraz z odrobiną zalewy , posiekany czosnek ,sól i oliwę. Wszystko blendujemy . Piersi obrabiamy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Masę przekładamy na mięso , posypujemy pestkami słonecznika i zwijamy. Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową. Możemy przygotować je nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Roladki posypujemy suszonym estragonem. Roladki gotujemy na parze z ziemniakami posypanymi majerankiem ( lubczykiem) około 25-30 minut. Przy okazji powstaje w foli pyszny sos. Ja uwielbiam sam , ale można go zagęścić śmietaną lub mąką.