Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne i lżejsze danie obiadowe.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 326
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3047
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 326
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3047
Składniki
Suszone listki bazylii lekko rozgniatamy w dłoniach i wkładamy do miski. Świeżej bazylii będziemy potrzebować sporą garść. Pomidorki kroimy na pół. Do miski z bazylią dodajemy pomidorki wraz z odrobiną zalewy , posiekany czosnek ,sól i oliwę. Wszystko blendujemy . Piersi obrabiamy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Masę przekładamy na mięso , posypujemy pestkami słonecznika i zwijamy. Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową. Możemy przygotować je nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Roladki posypujemy suszonym estragonem. Roladki gotujemy na parze z ziemniakami posypanymi majerankiem ( lubczykiem) około 25-30 minut. Przy okazji powstaje w foli pyszny sos. Ja uwielbiam sam , ale można go zagęścić śmietaną lub mąką.