Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne i lżejsze danie obiadowe.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 970
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4589
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1236
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 970
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4589
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1236
Składniki
Suszone listki bazylii lekko rozgniatamy w dłoniach i wkładamy do miski. Świeżej bazylii będziemy potrzebować sporą garść. Pomidorki kroimy na pół. Do miski z bazylią dodajemy pomidorki wraz z odrobiną zalewy , posiekany czosnek ,sól i oliwę. Wszystko blendujemy . Piersi obrabiamy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Masę przekładamy na mięso , posypujemy pestkami słonecznika i zwijamy. Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową. Możemy przygotować je nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Roladki posypujemy suszonym estragonem. Roladki gotujemy na parze z ziemniakami posypanymi majerankiem ( lubczykiem) około 25-30 minut. Przy okazji powstaje w foli pyszny sos. Ja uwielbiam sam , ale można go zagęścić śmietaną lub mąką.