Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne i lżejsze danie obiadowe.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2610
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4116
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102125
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6488
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2610
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4116
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102125
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6488
Składniki
Suszone listki bazylii lekko rozgniatamy w dłoniach i wkładamy do miski. Świeżej bazylii będziemy potrzebować sporą garść. Pomidorki kroimy na pół. Do miski z bazylią dodajemy pomidorki wraz z odrobiną zalewy , posiekany czosnek ,sól i oliwę. Wszystko blendujemy . Piersi obrabiamy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Masę przekładamy na mięso , posypujemy pestkami słonecznika i zwijamy. Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową. Możemy przygotować je nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Roladki posypujemy suszonym estragonem. Roladki gotujemy na parze z ziemniakami posypanymi majerankiem ( lubczykiem) około 25-30 minut. Przy okazji powstaje w foli pyszny sos. Ja uwielbiam sam , ale można go zagęścić śmietaną lub mąką.