Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe roladki z kolorową papryką"
Szybka i prosta babka
Odsłon: 6
Szybka i prosta babka
Odsłon: 6
Składniki
Cebule obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, zrumień. Papryki opłucz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ drobno pokrój. Dodaj do cebuli. Duś 3-5 minut, aż warzywa się zeszklą. Marchew oczyść, obgotuj, pokrój w paski.
Mięso umyj, osusz, rozbij delikatnie tłuczkiem. Natrzyj olejem, oprósz przyprawą typu vegeta i posmaruj z jednej strony koncentratem (2 łyżki). Na każdym plastrze ułóż porcję duszonych warzyw oraz paski marchewki.
Mięso z farszem ciasno zwiń, formując roladki. Pospinaj je wykałaczkami lub obwiąż nitką. Roladki obtocz w mące. W głębokiej patelni lub brytfance rozgrzej 2 łyżki oleju, obsmaż na nim roladki. Zalej bulionem, duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Resztę warzyw i koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do potrawy, dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z warzywami.
czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety