Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe roladki z kolorową papryką

Drobiowe roladki z kolorową papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Drobiowe roladki z kolorową papryką"

Składniki

  • 4 porcje 2 cebule
  • sól
  • 4 łyżki masła
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 marchew
  • 4 sznycle z drobiu (po 15 dag)
  • 4 łyżki kon cent. pomidor
  • 1/4 l bulionu
  • 1/4 szkl. śmietany 22 proc
  • mąka
  • vegeta
  • olej
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Drobiowe roladki z kolorową papryką

Przygotowanie

  1. Cebule obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, zrumień. Papryki opłucz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ drobno pokrój. Dodaj do cebuli. Duś 3-5 minut, aż warzywa się zeszklą. Marchew oczyść, obgotuj, pokrój w paski.

  2. Mięso umyj, osusz, rozbij delikatnie tłuczkiem. Natrzyj olejem, oprósz przyprawą typu vegeta i posmaruj z jednej strony koncentratem (2 łyżki). Na każdym plastrze ułóż porcję duszonych warzyw oraz paski marchewki.

  3. Mięso z farszem ciasno zwiń, formując roladki. Pospinaj je wykałaczkami lub obwiąż nitką. Roladki obtocz w mące. W głębokiej patelni lub brytfance rozgrzej 2 łyżki oleju, obsmaż na nim roladki. Zalej bulionem, duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Resztę warzyw i koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do potrawy, dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z warzywami.

  4. czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 3,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń