Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe roladki z kurkami
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 357
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 493
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 357
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 493
Składniki
Na patelni podsmażyć małą cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać pokrojone kurki. Podsmażyć do odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem.
Przestudzone kurki wymieszać z tartym serem i posiekaną pietruszką. W razie konieczności dodać sól oraz pieprz.
Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na dwa cieńsze płaty. Rozbić tłuczkiem i doprawić w każdej strony solą oraz pieprzem. Na środek nałożyć farsz i wziąć w roladkę.
Mięso obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. smażyć na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu przez kilka minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!