Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe roladki z kurkami
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12702
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12702
Składniki
Na patelni podsmażyć małą cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać pokrojone kurki. Podsmażyć do odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem.
Przestudzone kurki wymieszać z tartym serem i posiekaną pietruszką. W razie konieczności dodać sól oraz pieprz.
Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na dwa cieńsze płaty. Rozbić tłuczkiem i doprawić w każdej strony solą oraz pieprzem. Na środek nałożyć farsz i wziąć w roladkę.
Mięso obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. smażyć na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu przez kilka minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!