Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe roladki z wędzoną newellą

Drobiowe roladki z wędzoną newellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48118

Dodano:

Odsłon: 4881

Nasza propozycja na pyszne, dietetyczne danie. Odkryciem okazała się wędzona newella. Jest to produkt niskokaloryczny, otrzymywany z białka jaj. Polecana dla osób z nietolerancją glutenu i skazą białkową, jak i dla diabetyków. Lekki delikatny smak w połączeniu z drobiem, ulubionym serem kozim w towarzystwie mieszanki sałat (polecamy tą z radicchio, o lekko orzechowym smaku), skropionym słodko kwaśnym dressingiem.

Składniki

  • 4 filety z udek kurczaka
  • 1 opakowanie wędzonej newelli (200 g)
  • 150 g koziego sera (roladka)
  • mieszanka sałat
  • garść pestek dyni
  • Marynata:
  • 50 ml oliwy z suszonych pomidorów
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
  • Dressing:
  • 70 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml miodu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 20 ml octu z białego wina
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z udek marynujemy 2 godziny w oliwie wymieszanej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Następnie wyciągamy, rozbijamy, na brzeg każdego filetu kładziemy ¼ opakowania newelli. Roladki zawijamy i smażymy na rozgrzanej patelni do grillowania. W tym czasie mieszankę sałat układamy na talerze, ser kozi kroimy na plasterki. Przygotowujemy dressing:
    Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do połączenia wszystkich składników. Skrapiamy nim sałatę. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni.
    Roladki kroimy na plasterki i układamy na talerze, raz plasterek kurczaka, raz koziego sera. Całość posypujemy uprażonymi pestkami dyni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń