Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe udka po gospodarsku"
Tanie, proste i szybkie danie z makaronem. Zrobimy je w kilka chwil.
Odsłon: 1949
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 22433
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 266
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2088
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 266
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2088
Składniki
Cebule oraz czosnek obierz, drobno posiekaj. Boczek wędzony pokrój w kosteczkę. Fasolę przełóż na durszlak, opłucz zimną wodą i pozostaw, by ociekła.
Udka kurczaka opłucz, oczyść i osusz na papierowym ręczniku. Natrzyj je solą i pieprzem. W dużym rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju. Usmaż na nim udka z obu stron (ok. 15 min). Przełóż je na talerz.
Na tłuszczu ze smażenia udek zrumień pokrojony boczek, także go przełóż na talerz. Do rondla wsyp natomiast cebulę i czosnek, zeszklij je. Wlej bulion, przecier pomidorowy i ocet. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, obiema paprykami, a także cukrem i solą.
Do sosu przełóż usmażone udka, dodaj także fasolę i boczek. Duś na małym ogniu ok. 30 min. 5 min przed końcem gotowania dodaj umyte pomidory koktajlowe.
Majeranek opłucz, osusz, listki poodrywaj od gałązek. Posyp nimi gotowe już danie. Podawaj ze świeżym chrupiącym pieczywem.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Pyszne polędwiczki najpierw zamarynowane, a później pieczone. Podane z sosem,...
Odsłon: 15
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 22