Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe podane z młodymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12348
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5472
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12348
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5472
Składniki
Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie.
Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem.
Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone. W między czasie gotujemy ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i posypujemy koprem.
Uduszone wątróbki z cebulą podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i marynowanym ogórkiem.