Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe podane z młodymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem. Polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1020
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1020
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie.
Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku.
Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem.
Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone. W między czasie gotujemy ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i posypujemy koprem.
Uduszone wątróbki z cebulą podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i marynowanym ogórkiem.