Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe wątróbki duszone z cebulką, ziemniaki, ogórek marynowany.

Drobiowe wątróbki duszone z cebulką, ziemniaki, ogórek marynowany.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25489

Dodano:

Odsłon: 1037

Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe podane z młodymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem. Polecam.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drobiowe wątróbki duszone z cebulką, ziemniaki, ogórek marynowany.

Przygotowanie

  1. Wątróbki czyścimy z błon i żył, płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie.

  2. Odsączamy wodę, poprzez umieszczenie wątróbek na durszlaku.

  3. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu do ścięcia z obu stron. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej przyprawione solą, pieprzem ziołowym, natką pietruszki i koprem.

  4. Dusimy na wolnym ogniu do momentu kiedy wątróbki będą w stanie takim jaki lubimy. Jedni lubią lekko duszone, drudzy lubią troszkę więcej duszone. W między czasie gotujemy ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i posypujemy koprem.

  5. Uduszone wątróbki z cebulą podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i marynowanym ogórkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń