Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowy Cordon blue

Drobiowy Cordon blue

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16015

Dodano:

Odsłon: 1365

Smaczne mięso na Świąteczny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso wypłukać, osuszyć, pokroić na porcje i lekko rozbić.

  2. Każdy obłożyć plastrem szynki i sera.

  3. Następnie złożyć na pół i dobrze docisnąć. Mąkę wymieszać z pieprzem i solą a jajka rozmącić w śmietanie. Gotowe sznycle obtaczać w mące, potem w jaku a na końcu w bułce tartej.

  4. Smażyć na rozgrzanym maśle na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń