Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowa tarta z cukinią"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 103
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 62
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 103
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 62
Składniki
Z drożdży, cukru i wody zrób zaczyn i odstaw na 15 min.
Dodaj resztę składników ciasta. Zagnieć elastyczne ciasto i odstaw, aby podwoiło objętość. Piekarnik rozgrzej do 200oC.
Śmietanę połącz z jajkami, twarożkiem i porem, dopraw. Ciasto rozłóż z „marginesem” w natłuszczonej, wysypanej mąką formie.
Na cieście rozłóż farsz wraz z podłużnymi plastrami marchwi oraz cukinii. Zagnij ciasto na farsz. Piecz najpierw ok. 15 min w 200oC, po czym zmniejsz do 170°C i piecz ok. 30 min.Źródło: Świat kobiety