Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odziedziczony i zapamiętany po Babci Władzi. Przypomina mi dzieciństwo i te chwile gdy zajadałam się wątróbką na świeżym powietrzu pod jabłonką
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i zalewamy mlekiem na około 15 min. W tym czasie kroimy cebulę w piórka.
Wątróbkę odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące. Podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę i również dodajemy do wątróbki.
Całość zalewamy wodą ok. 1 litra i gotujemy aż wątróbka będzie miękka. Dodajemy wszystkie przyprawy. Gdy zacznie się gotować zmniejszamy ogień i redukujemy sos do uzyskania odpowiedniej gęstości. Nie dodaję mąki, gdyż wcześniej wątróbka była w niej obtaczana dzięki temu sos ma dużo lepszy smak.