Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego dania możemy użyć wątróbki z kurczaka jak i z indyka. To pożywne i zdrowe danie można przyrządzać na wiele sposobów. W moim domu wątróbka z jabłkami jest uwielbiana odkąd robię ja inaczej. Właśnie dodatek jabłek sprawił, że nielubiana wcześniej teraz cieszy się powodzeniem
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1416
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12267
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1416
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12267
Składniki
Wątróbkę moczymy w mleku przez około 45-60 minut. Cebule kroimy w niedużą kostkę lub piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy ją aż trochę zmięknie. Dodajemy wątróbkę i pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Można także utrzeć na tarce o większych otworach. Wszystko mieszamy, przykrywamy i dusimy aż wątróbka zmięknie. Przyprawy dodajemy na koniec. Wątróbki nigdy nie solimy przed obróbką termiczną bo będzie twarda i niesmaczna. Podajemy z ziemniakami z wody i surówkami. Ja podaję także z mixem sałat polanym sosem śmietanowym przyprawionym solą, cukrem i sokiem z cytryny.