Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego dania możemy użyć wątróbki z kurczaka jak i z indyka. To pożywne i zdrowe danie można przyrządzać na wiele sposobów. W moim domu wątróbka z jabłkami jest uwielbiana odkąd robię ja inaczej. Właśnie dodatek jabłek sprawił, że nielubiana wcześniej teraz cieszy się powodzeniem
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wątróbkę moczymy w mleku przez około 45-60 minut. Cebule kroimy w niedużą kostkę lub piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy ją aż trochę zmięknie. Dodajemy wątróbkę i pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Można także utrzeć na tarce o większych otworach. Wszystko mieszamy, przykrywamy i dusimy aż wątróbka zmięknie. Przyprawy dodajemy na koniec. Wątróbki nigdy nie solimy przed obróbką termiczną bo będzie twarda i niesmaczna. Podajemy z ziemniakami z wody i surówkami. Ja podaję także z mixem sałat polanym sosem śmietanowym przyprawionym solą, cukrem i sokiem z cytryny.