Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , szybki i tani przepis na wątróbkę która rozpływa się w ustach .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16193
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5155
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16193
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5155
Składniki
Wątróbkę ( u mnie 1 kg i 300 g ) myjemy i kroimy w mniejsze kawałki .
Następnie obtaczamy delikatnie w mące .
Na patelni roztapiamy kawałek margaryny i smażymy z obu stron na fajny lekko złoty kolor . Obsmażoną wątróbkę przekładamy do garnka w którym będziemy dusić i przelewamy do niego resztę tłuszczu który nam pozostał i dopiero teraz solimy i pieprzymy naszą wątróbkę ( szybciej nie bo będzie twarda ) , dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę chwilkę dusimy ( możemy podlać delikatnie woda ) . Po około 15 minutach dodaję śmietanę i dokładnie mieszamy . Dusimy jeszcze chwilę aż zmięknie ( u mnie około 45 minut ale to zależy od grubości naszej wątróbki ) .
Wątróbka po uduszeniu i gotowa do konsumpcji .