Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , szybki i tani przepis na wątróbkę która rozpływa się w ustach .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1486
Składniki
Wątróbkę ( u mnie 1 kg i 300 g ) myjemy i kroimy w mniejsze kawałki .
Następnie obtaczamy delikatnie w mące .
Na patelni roztapiamy kawałek margaryny i smażymy z obu stron na fajny lekko złoty kolor . Obsmażoną wątróbkę przekładamy do garnka w którym będziemy dusić i przelewamy do niego resztę tłuszczu który nam pozostał i dopiero teraz solimy i pieprzymy naszą wątróbkę ( szybciej nie bo będzie twarda ) , dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę chwilkę dusimy ( możemy podlać delikatnie woda ) . Po około 15 minutach dodaję śmietanę i dokładnie mieszamy . Dusimy jeszcze chwilę aż zmięknie ( u mnie około 45 minut ale to zależy od grubości naszej wątróbki ) .
Wątróbka po uduszeniu i gotowa do konsumpcji .