Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładne dla oka, dobre dla podniebienia
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6639
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2147
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6639
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2147
 
         
         
                Składniki
Wymieszać mięso, czosnek, zioła, okruszki chleba, i jajko w misce. Nabierać płaskie łyżki mięsnej maski i formować klopsiki. Ułożyć je w jednej warstwie na desce, włożyć do lodówki na 30 minut.
Rozgrzać połowę oliwy w dużym rondlu, smażyć klopsiki partiami, aż ładnie się przyrumienią. Osączyć je na papierze kuchennym.
W tym samym rondlu rozgrzać pozostałą oliwę, smażyć cebulę i chili z dodatkiem słodkiej papryki, aż cebula będzie miękka. Dodać cynamon, nieodsączone rozgniecione pomidory, bulion wołowy i przecier pomidorowy. Podgrzewać bez przykrycia ok. 10 minut lub do chwili, gdy sos zacznie gęstnieć. Dodać klopsiki i oliwki. Podgrzewać bez przykrycia kolejne 10 minut lub do chwili,, gdy klopsiki będą gotowe do jedzenia, a sos zgęstnieje. Usunąć laskę cynamonu.