Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprzątanie lodówki zawsze mnie inspiruje do nowych dań. Tak właśnie powstał kolejny obiad :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Składniki
Wołowinę smażymy do chrupkości.
Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy 10 minut, po czym odcedzamy.
Do rondla z rozgrzanym olejem wsypujemy pokrojony czosnek i cebulę. Podsmażamy lekko i dodajemy kminek, curry i oczyszczone wcześniej ziemniaki. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Dodajemy ugotowaną fasolkę, wysmażoną wołowinę, pokrojone w paski papryki oraz w plasterki cukinię. Można podlać niewielką ilością gorącej wody, aby potrawa nam nie przywierała. Dusimy pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Pod koniec duszenia wsypać groszek, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać obficie zieleniną. Podawać z np. z ogórkami kiszonymi lub konserwowymi, pomidorami oraz ( dla lubiących odrobinę pikanterii ) papryką pepperoni.