Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprzątanie lodówki zawsze mnie inspiruje do nowych dań. Tak właśnie powstał kolejny obiad :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12127
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12816
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12127
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12816
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4410
Składniki
Wołowinę smażymy do chrupkości.
Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy 10 minut, po czym odcedzamy.
Do rondla z rozgrzanym olejem wsypujemy pokrojony czosnek i cebulę. Podsmażamy lekko i dodajemy kminek, curry i oczyszczone wcześniej ziemniaki. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Dodajemy ugotowaną fasolkę, wysmażoną wołowinę, pokrojone w paski papryki oraz w plasterki cukinię. Można podlać niewielką ilością gorącej wody, aby potrawa nam nie przywierała. Dusimy pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Pod koniec duszenia wsypać groszek, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać obficie zieleniną. Podawać z np. z ogórkami kiszonymi lub konserwowymi, pomidorami oraz ( dla lubiących odrobinę pikanterii ) papryką pepperoni.