Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone plastry wołowe z grzybami mun.

Duszone plastry wołowe z grzybami mun.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14527

Dodano:

Odsłon: 183

Mięso pełne aromatu ,kruche z dodatkiem grzybów mun.Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w 1 cm plastry.Dodać wszystkie przyprawy oprócz soli.
    Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku.
    Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz.

    Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte.
    Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać.

    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun.
    Przykryć i dusić około 30mi.

    Mąkę roztrzepać z małą ilością wody,wlać do mięsa,zagotować.Doprawić solą i pieprzem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń