Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pełne aromatu ,kruche z dodatkiem grzybów mun.Serdecznie polecam:)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 927
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2832
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 927
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2832
Składniki
Mięso pokroić w 1 cm plastry.Dodać wszystkie przyprawy oprócz soli. Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku. Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz. Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte. Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun. Przykryć i dusić około 30mi. Mąkę roztrzepać z małą ilością wody,wlać do mięsa,zagotować.Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego życzę!