Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pełne aromatu ,kruche z dodatkiem grzybów mun.Serdecznie polecam:)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10357
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10357
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
Mięso pokroić w 1 cm plastry.Dodać wszystkie przyprawy oprócz soli. Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku. Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz. Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte. Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun. Przykryć i dusić około 30mi. Mąkę roztrzepać z małą ilością wody,wlać do mięsa,zagotować.Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego życzę!