Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pełne aromatu ,kruche z dodatkiem grzybów mun.Serdecznie polecam:)
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 191
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 476
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 191
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 476
Składniki
Mięso pokroić w 1 cm plastry.Dodać wszystkie przyprawy oprócz soli. Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku. Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz. Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte. Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun. Przykryć i dusić około 30mi. Mąkę roztrzepać z małą ilością wody,wlać do mięsa,zagotować.Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego życzę!