Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pełne aromatu ,kruche z dodatkiem grzybów mun.Serdecznie polecam:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 424
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8354
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 424
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8354
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Składniki
Mięso pokroić w 1 cm plastry.Dodać wszystkie przyprawy oprócz soli. Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku. Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz. Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte. Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun. Przykryć i dusić około 30mi. Mąkę roztrzepać z małą ilością wody,wlać do mięsa,zagotować.Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego życzę!