Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki z dzika w aksamitnym sosie z dodatkiem pieprzu syczuańskiego. Podane z kolorowymi dodatkami tworzą smaczne i eleganckie danie.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 73
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 153
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2540
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 73
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 153
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2540
Składniki
Umyte, oczyszczone z błon polędwiczki nacieram dokładnie przyprawami. Oprószam lekko mąką.
Obsmażam ze wszystkich stron na maśle i dodaję szalotki. Smażę do zeszklenia szalotek i wlewam sok.
Duszę pod przykrycie około 30 minut. Dodaję pieprz syczuański i duszę bez przykrycia do zredukowania sosu.
Następnie sos przelewam do kielicha blendera i miksuję do gładkości. Zmiksowany sos ponownie dodaję do polędwiczek. Podgrzewam na wolnym ogniu.
Obrane ziemniaki kroję karbowanym nożem na frytki.
Frytki nacieram olejem posypuję solą. Piekę w 200°C około 20 minut.
Sałatka: Umyte warzywa na sałatkę kroję w małe kawałki. Doprawiam solą, pieprzem, olejem i sokiem cytrynowym.
Na przygotowane talerze układam sałatkę, frytki i plastry polędwiczek polane sosem.