Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki z dzika w aksamitnym sosie z dodatkiem pieprzu syczuańskiego. Podane z kolorowymi dodatkami tworzą smaczne i eleganckie danie.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7008
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5358
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2552
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7008
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5358
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2552
Składniki
Umyte, oczyszczone z błon polędwiczki nacieram dokładnie przyprawami. Oprószam lekko mąką.
Obsmażam ze wszystkich stron na maśle i dodaję szalotki. Smażę do zeszklenia szalotek i wlewam sok.
Duszę pod przykrycie około 30 minut. Dodaję pieprz syczuański i duszę bez przykrycia do zredukowania sosu.
Następnie sos przelewam do kielicha blendera i miksuję do gładkości. Zmiksowany sos ponownie dodaję do polędwiczek. Podgrzewam na wolnym ogniu.
Obrane ziemniaki kroję karbowanym nożem na frytki.
Frytki nacieram olejem posypuję solą. Piekę w 200°C około 20 minut.
Sałatka: Umyte warzywa na sałatkę kroję w małe kawałki. Doprawiam solą, pieprzem, olejem i sokiem cytrynowym.
Na przygotowane talerze układam sałatkę, frytki i plastry polędwiczek polane sosem.