Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki z dzika w aksamitnym sosie z dodatkiem pieprzu syczuańskiego. Podane z kolorowymi dodatkami tworzą smaczne i eleganckie danie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 186
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 378
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9280
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 186
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 378
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9280
Składniki
Umyte, oczyszczone z błon polędwiczki nacieram dokładnie przyprawami. Oprószam lekko mąką.
Obsmażam ze wszystkich stron na maśle i dodaję szalotki. Smażę do zeszklenia szalotek i wlewam sok.
Duszę pod przykrycie około 30 minut. Dodaję pieprz syczuański i duszę bez przykrycia do zredukowania sosu.
Następnie sos przelewam do kielicha blendera i miksuję do gładkości. Zmiksowany sos ponownie dodaję do polędwiczek. Podgrzewam na wolnym ogniu.
Obrane ziemniaki kroję karbowanym nożem na frytki.
Frytki nacieram olejem posypuję solą. Piekę w 200°C około 20 minut.
Sałatka: Umyte warzywa na sałatkę kroję w małe kawałki. Doprawiam solą, pieprzem, olejem i sokiem cytrynowym.
Na przygotowane talerze układam sałatkę, frytki i plastry polędwiczek polane sosem.