Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszone roladki ze szpinakiem"
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10050
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5286
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 692
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10050
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5286
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 692
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój na cienkie kotlety, lekko je rozbij, oprósz pieprzem i lekko solą (ser jest dosyć słony) i natrzyj czosnkiem. Na mięsie ułóż liście szpinaku i małe kawałki sera, zwiń w roladki i zepnij wykałaczką.
Natłuść naczynie żaroodporne olejem i ułóż w nim roladki, z wierzchu także lekko natłuszczone. Zapiekaj w piekarniku w 190oC ok. 30 minut pod przykryciem.
Resztę szpinaku zmieszaj z sosem winegret. Roladki podaj na szpinaku, polane wytworzonym podczas pieczenia sosem.
Jak przygotować roladki?
?Aby roladki były smaczne i ładnie wyglądały, mięso należy dość cienko rozbić. Najlepiej zrobić to przez folię spożywczą – dzięki temu unikniemy podziurawienia delikatnych kawałków, np. piersi kurczaka czy cielęciny.Źródło: Świat kobiety