Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone warzywa.

Duszone warzywa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13971

Dodano:

Odsłon: 3610

Tak przygotowane warzywa mozna potraktować jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.

Składniki

  • brukiew 1 bulwa
  • marchew 2
  • seler mała bulwa
  • korzeń pietruszki 1
  • ziemniaki 50 dkg
  • cebula 2
  • swieża papryka 2 strąki
  • masło łyzka
  • listek laurowy,ziele angielskie
  • maka 1 łyżka
  • sól,pieprz,natka pietruszki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Duszone warzywa.

Przygotowanie

  1. wszystkie warzywa pokroić w kostkę ,wrzucić do rondla na rozgrzane masło,krótko podsmażyc,następnie wlac wody lub bulionu tyle żeby przykryła warzywa,dodsc listki i ziele,dusic na wolnym ogniu,mieszając zeby sie nie przypaliło.Kiedy warzywa będą miękkie,opruszyc mąkką wymieszac ,krótko zagotowac .

  2. Posypac natką pietruszki i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Malwa55 02 marca 2016 Takie warzywa napewno smakuja ,Moja babcia opowiadała nam o karpieli i dopiero dzis dowiedziałam sie ,że to brukiew.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń