Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1344
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 268
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1344
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 268
Składniki
Na patelni podgrzać trochę tłuszczu,dodać zmielone mięso i przesmażyć go z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku ,soli i pieprzu
Zagotować wodę w garnku,posolić.Brokuł oczyścić i podzielić na różyczki,wrzucić do gotującej się wody i gotować około 2-3 minut,odcedzić
Ziemniaki,obrać i pokroić w plastry grubości 3-4 mm.Marchewkę obrać i pokroić w pół plasterki lub w kostkę,por pokroić w pół plastry
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem (ja daję na dno trochę oleju),następnie na dno dajemy ziemniaki wcześniej przyprawione przyprawą do ziemniaków i ewentualnie solą i pieprzem,następnie kładziemy połowę marchewki i pora,mięso znowu marchew,por,brokuły i ziemniaki.Po wierzchu polewamy tłuszczem.Przykrywamy i dusimy w piekarniku do miękkości w temp.220 stopniach około 40 minut do godziny