Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszony groch z wędzonką"
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 803
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 96
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 189
Polecam, pychota.
Odsłon: 475
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 276
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 803
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 96
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 189
Polecam, pychota.
Odsłon: 475
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 276
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę. Zeszklij ją, mieszając. Groch zielony i żółty opłucz, osącz na sitku.
Wrzuć do garnka z cebulą (jeśli używasz groszku mrożonego, dodaj go do potrawki 10 minut przed końcem gotowania, wcześniej nie rozmrażaj). Groch zalej 2 szklankami wrzątku. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około godziny.
2. W tym czasie ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki w plasterki. Por oczyść, umyj, pokrój na kawałeczki. Warzywa wrzuć do potrawki 15 minut przed końcem gotowania.
Boczek wędzony pokrój w grubą kostkę, a kiełbasę w plasterki. Wędlinę wrzuć do gotowej potrawki. Podgrzej. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem, chili i suszonym majerankiem. Przed podaniem potrawkę udekoruj listkami świeżych ziół.Źródło: Naj