Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszony jarmuż z solą"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 754
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 754
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Składniki
Rybę umyj, osusz i pokrój na 8 kawałków. Następnie posyp solą i pieprzem, do każdego kawałka przywiąż nitką plasterek limonki. Jarmuż oczyść, usuń głąb i pokrój liście w cienkie paski. Posiekaną cebulę przyrumień na 2 łyżkach oliwy. Dodaj jarmuż, sól, pieprz i duś pod pokrywką około 10 minut.
Chrzan oczyść i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z kwaśną śmietaną i zalej jarmuż. Solę przyrumień z obu stron na oliwie. Wlej trochę wody i duś pod przykryciem, aż będzie miękka. Duszony jarmuż rozłóż na talerzach, na każdym ułóż po dwa kawałki ryby. Danie podawaj z dzikim ryżem.Źródło: Na żywo