Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4882
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1014
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9468
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1409
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4882
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1014
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9468
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1409
Składniki
Schab opłukać, włożyć do naczynia, zalać maślanką i odstawić na 2 godz.
Przygotować marynatę. Czosnek sprasować, dodać sól, pieprz, majeranek, lubczyk, wlać kilka łyżek oleju. Całość wymieszać.
Schab wyjąć z zalewy, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wysmarować przygotowaną marynatą. Szczelnie zawinąć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
Na godzinę przed duszeniem wyjąć z lodówki. Dusić pod przykryciem. Do duszenia nie dodaję już żadnego tłuszczu. Wystarczy olej z marynaty i woda, którą podlewamy mięso.