Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony schab z warzywami i soczewicą

Duszony schab z warzywami i soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 1786

Dodano:

Odsłon: 8040

Danie jednogarnkowe - plastry schabu, warzywa i czerwona soczewica. Bardzo pożywne i niezwykle smaczne:)

Składniki

  • ok.10 plastrów schabu
  • szklanka czerwonej soczewicy
  • 1 papryka
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw (marchewka, kalafior, brokuł)
  • 1 opakowanie mini marchewek (opcjonalnie)
  • sól, pieprz kolorowy, czosnek granulowany, słodka papryka, tymianek
  • olej do podsmażenia
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • koperek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na cienkie plastry, natrzeć solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i szczyptą tymianku. Obsmażyć na oleju z obu stron. Przełożyć do większego garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Po upływie 25 minut dorzucić mrożone warzywa, pokrojoną w paseczki paprykę oraz wsypać przepłukaną soczewicę.

  2. Gdy warzywa i soczewica zmiękną (około 10 minut) dodać przecier pomidorowy, wymieszać, spróbować i ewentualnie bardziej doprawić. Posypać koperkiem. Danie jest kolorowe, bardzo sycące i aromatyczne, a przy tym robi się naprawdę szybko. Polecam :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pieprzyczfantazja 19 września bomba! zjadłabym, ale chyba sama muszę sobie zrobić :D Wykorzystam Twój przepis!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń