Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa propozycja wykorzystania dyni! :)
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13275
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10745
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 375
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8310
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13275
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10745
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 375
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8310
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie (ja lekko rozgotowałam i nie musiałam jej później blendować), po czym odstawić do wystygnięcia.
Dynię obrać ze skórki, pokroić, ugotować i rozgnieść widelcem na puree.
Połączyć ostudzoną kaszę, puree i przyprawić curry oraz solą sezamową, a następnie masę wyłożyć na blaszkę (tworząc okrągły kształt)- piec około 35/40 minut w temperaturze 180 stopni.
Buraczki ugotować i zblendować na mus, doprawiając majerankiem oraz pieprzem.
Pizzę podawać z musem buraczkowym, oprószoną koperkiem (dodałam również kilka kawałków pieczonej dyni).