Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa propozycja wykorzystania dyni! :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie (ja lekko rozgotowałam i nie musiałam jej później blendować), po czym odstawić do wystygnięcia.
Dynię obrać ze skórki, pokroić, ugotować i rozgnieść widelcem na puree.
Połączyć ostudzoną kaszę, puree i przyprawić curry oraz solą sezamową, a następnie masę wyłożyć na blaszkę (tworząc okrągły kształt)- piec około 35/40 minut w temperaturze 180 stopni.
Buraczki ugotować i zblendować na mus, doprawiając majerankiem oraz pieprzem.
Pizzę podawać z musem buraczkowym, oprószoną koperkiem (dodałam również kilka kawałków pieczonej dyni).