Do góry

Dania główne Przepis na:

Dyniowa pizza jaglana z musem buraczkowym

Dyniowa pizza jaglana z musem buraczkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 558

Dodano:

Odsłon: 11050

Nietypowa propozycja wykorzystania dyni! :)

Składniki

  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 200g dyni hokkaido
  • 2 buraki
  • 1 łyżeczka koperku
  • przyprawy: sól sezamowa, curry, pieprz kolorowy, majeranek
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dyniowa pizza jaglana z musem buraczkowym

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie (ja lekko rozgotowałam i nie musiałam jej później blendować), po czym odstawić do wystygnięcia.

  2. Dynię obrać ze skórki, pokroić, ugotować i rozgnieść widelcem na puree.

  3. Połączyć ostudzoną kaszę, puree i przyprawić curry oraz solą sezamową, a następnie masę wyłożyć na blaszkę (tworząc okrągły kształt)- piec około 35/40 minut w temperaturze 180 stopni.

  4. Buraczki ugotować i zblendować na mus, doprawiając majerankiem oraz pieprzem.

  5. Pizzę podawać z musem buraczkowym, oprószoną koperkiem (dodałam również kilka kawałków pieczonej dyni).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń