Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na wykorzystanie dyni w kuchni. Dyniowe gnocchi wykonane według tego przepisu wychodzą niezwykle jędrne i delikatne. Można serwować je w wersji na słono np. z serem pleśniowym i gruszką lub na słodko polane palonym masłem i oprószone cynamonem oraz cukrem.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 81
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 248
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2682
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 81
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 248
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2682
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę razem z upieczonymi kawałkami dyni. Do powstałej masy wbij dwa jajka, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ciasto na gnocchi dopraw szczyptą soli. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Ciasto podziel na 3 części. Z każdej z nich uformuj wałeczek. Ciasto pokrój na 1,5 cm kluseczki.
W dużym garnku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli.
Dyniowe gnocchi wrzucaj na gotującą się wodę. Gotuj partiami. Odcedź po wypłynięciu kluseczek na powierzchnię.