Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na wykorzystanie dyni w kuchni. Dyniowe gnocchi wykonane według tego przepisu wychodzą niezwykle jędrne i delikatne. Można serwować je w wersji na słono np. z serem pleśniowym i gruszką lub na słodko polane palonym masłem i oprószone cynamonem oraz cukrem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27920
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27920
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę razem z upieczonymi kawałkami dyni. Do powstałej masy wbij dwa jajka, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ciasto na gnocchi dopraw szczyptą soli. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Ciasto podziel na 3 części. Z każdej z nich uformuj wałeczek. Ciasto pokrój na 1,5 cm kluseczki.
W dużym garnku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli.
Dyniowe gnocchi wrzucaj na gotującą się wodę. Gotuj partiami. Odcedź po wypłynięciu kluseczek na powierzchnię.