Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na wykorzystanie dyni w kuchni. Dyniowe gnocchi wykonane według tego przepisu wychodzą niezwykle jędrne i delikatne. Można serwować je w wersji na słono np. z serem pleśniowym i gruszką lub na słodko polane palonym masłem i oprószone cynamonem oraz cukrem.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13432
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 115
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 279
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13432
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 115
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 279
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę razem z upieczonymi kawałkami dyni. Do powstałej masy wbij dwa jajka, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ciasto na gnocchi dopraw szczyptą soli. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Ciasto podziel na 3 części. Z każdej z nich uformuj wałeczek. Ciasto pokrój na 1,5 cm kluseczki.
W dużym garnku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli.
Dyniowe gnocchi wrzucaj na gotującą się wodę. Gotuj partiami. Odcedź po wypłynięciu kluseczek na powierzchnię.