Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem jabłkowy z jagodami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Jabłka (najlepiej papierówki) obierz, pokrój na małe kawałki. Włóż do rondla, podlej szklanką wody, gotuj kilka minut na średnim ogniu (jabłka powinny się rozgotować). Wsyp cukier, smaż na małym ogniu często mieszając, aż masa zgęstnieje.
Gdy dżem będzie już odpowiednio gęsty, zdejmij z ognia, wsyp jagody, delikatnie wymieszaj.
Gotowym dżemem napełnij słoiczki, szczelnie zakręć. Wstaw do garnka z wrzącą wodą, zagotuj. Wyjmij z wody, ostudź.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość słoików po 250 ml 10. Cena za słoik 1,30 zł.
Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie