Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem śliwkowo-orzechowy"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp cukrem, lekko zmiksuj. Wlej do rondelka, smaż ok. 2 godzin. 10 minut przed końcem smażenia dodaj mielone orzechy włoskie, kakao i cukier waniliowy, dokładnie wymieszaj.
Gorącym dżemem napełnij słoiki, szczelnie zakręć. Pasteryzuj 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie