Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem wiśniowy"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 187
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 396
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 187
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Wydrylowane wiśnie układam na sicie, odsączam z soku. Dodaję do niego cukier, goździki, cynamon, gotuję 20 min. Wsypuję owoce, smażę na małym ogniu 30 min od czasu do czasu mieszając. Odstawiam na 12 godz.
Ponownie smażę wiśnie 30 min, zdejmuję z ognia, wlewam rum, mieszam, przekładam do słoiczków. Pasteryzuję wiśnie w garnku z wodą (wlewam ją do połowy wysokości słoików) w temp. 90°C przez 10-15 min od momentu wrzenia wody.
130 min • Porcja 250 kcal • Koszt słoiczka 1,80 zł • Przepis na 6-8 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie