Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem wiśniowy"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Składniki
Wydrylowane wiśnie układam na sicie, odsączam z soku. Dodaję do niego cukier, goździki, cynamon, gotuję 20 min. Wsypuję owoce, smażę na małym ogniu 30 min od czasu do czasu mieszając. Odstawiam na 12 godz.
Ponownie smażę wiśnie 30 min, zdejmuję z ognia, wlewam rum, mieszam, przekładam do słoiczków. Pasteryzuję wiśnie w garnku z wodą (wlewam ją do połowy wysokości słoików) w temp. 90°C przez 10-15 min od momentu wrzenia wody.
130 min • Porcja 250 kcal • Koszt słoiczka 1,80 zł • Przepis na 6-8 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie