Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Efektowne wrapy ze szpinakiem i kurczakiem"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 799
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 799
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżone ząbki czosnku, lekko przesmaż. Dodaj szpinak i duś przez ok. 10 minut na niewielkim ogniu, aż odparuje nadmiar płynu. Kurczaka (jeśli wybrałaś surowego, a nie wędzonego) pokrój w wąskie paseczki i przesmaż na drugiej patelni, soląc i doprawiając do smaku.
Placek tortilli podgrzej zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dzięki temu ciasto zmięknie i nie będzie się rwało. Na podgrzany placek nałóż porcję szpinaku i kurczaka, zwiń jak naleśnik i pokrój na około dwucentymetrowe kawałki. Żeby ruloniki się nie rozpadły, możesz je przekłuć wykałaczkami.
• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 złŹródło: Show