Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
egzotyczna ale smaczna, polecam
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Marchewki obierz, pory oczyść. Warzywa pokrój w ukośne plasterki, a wątróbkę na kawałki. 2. W garnku zgrzej łyżkę masła, zrumień migdały. Wsyp ryż. Smaż przez chwilę. Dodaj marchewkę i rodzynki. Podlej gorącym bulionem. Całość gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. 3. Wątróbkę oprósz mąką. Usmaż na oleju. Pory podsmaż na pozostałym maśle. Wymieszaj z wątróbką. Przypraw do smaku sosem sojowym, winiakiem, solą, pieprzem i cukrem. 4. Wątróbkę wyłóż na ogrzany półmisek. Podawaj z przygotowanym ryżem.