Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie zwykłych kotletów z kokosem i bananem sprawia, że danie staje się egzotyczne nie tylko w smaku ale i w wyglądzie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14175
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1642
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16179
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6514
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14175
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1642
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16179
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6514
Składniki
Opłukane kotlety osuszam papierowym ręcznikiem. Potem obtaczam je w uniwersalnej przyprawie i odstawiam na 10 minut.
Następnie namaczam kotleciki w roztrzepanym jajku i dwukrotnie panieruję w kokosie. Smażę na tłuszczu na złoty kolor. Na półmisku układam najpierw sałatę i kilka plastrów banana, kotlety i znów plasterki banana. Szczelnie przykrywam i wstawiam potrawę na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C, aby kotlety nabrały aromatu. Podaję z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.