Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 02.03.2009
Odsłon: 5610
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Opłukane kotlety osuszam papierowym ręcznikiem. Potem obtaczam je w uniwersalnej przyprawie i odstawiam na 10 minut.
Następnie namaczam kotleciki w roztrzepanym jajku i dwukrotnie panieruję w kokosie. Smażę na tłuszczu na złoty kolor. Na półmisku układam najpierw sałatę i kilka plastrów banana, kotlety i znów plasterki banana. Szczelnie przykrywam i wstawiam potrawę na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C, aby kotlety nabrały aromatu. Podaję z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Black_dimme 08 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Niebanalne połączenie skladników i ciekawy smak gotowy;)2 Kto głosował? | Odpowiedz