Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie zwykłych kotletów z kokosem i bananem sprawia, że danie staje się egzotyczne nie tylko w smaku ale i w wyglądzie.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1258
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 85
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 172
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1258
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 85
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 172
Składniki
Opłukane kotlety osuszam papierowym ręcznikiem. Potem obtaczam je w uniwersalnej przyprawie i odstawiam na 10 minut.
Następnie namaczam kotleciki w roztrzepanym jajku i dwukrotnie panieruję w kokosie. Smażę na tłuszczu na złoty kolor. Na półmisku układam najpierw sałatę i kilka plastrów banana, kotlety i znów plasterki banana. Szczelnie przykrywam i wstawiam potrawę na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C, aby kotlety nabrały aromatu. Podaję z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.