Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowa fasolka po bretońsku"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Składniki
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklij. Dodaj plastry kiełbasy i boczku.
Po 10 minutach smażenia przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele, kminek, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość gotuj około 10 minut, a następnie połącz z koncentratem i mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie.
Na koniec dodaj odsączoną z zalewy fasolkę i całość podgrzej. Danie podawaj z bułką.
<strong>Przepis nadesłała: Łucja Staszyńska</strong>Źródło: Kurier TV