Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kupuj już pizzy,zrób sobie sama w domu!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12124
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155566
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1223
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12124
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155566
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1223
Składniki
Do miski wsypuję mąkę, sól oraz drożdże i dodaję wodę.
Mieszam łyżką do połączenia składników.
Zagniatam chwilę aż powstanie kula. Dzielę na dwie części.
Jedną kładę bezpośrednio na papier do pieczenia.
Posypuję mąką i wałkuję.
Przekładam na blaszkę razem z papierem i obcinam brzegi papieru. Ciasto smaruję sosem pomidorowym,kładę żółty ser w plastrach i poszarpaną na kawałki mozzarellę. To są moje "obowiązkowe" składniki na pizzę,reszta stanowi dowolność. Na koniec polewam łyżką oliwy.
Wkładam do nagrzanego do 220°C piekarnika na około 15 minut. Gotowe!