Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedzieliście, że chili con carne jest potrawą, której nie jest znane dokładnie pochodzenie? Podobno jest to potrawa południowo amerykańska inspirowana kuchnią meksykańską. Ja dziś chciałbym Wam zaprezentować to danie jako szybki obiad, którego wykonanie nie zajmie nam więcej niż pół godziny. Jesteście ciekawi jak je przygotować? To zapraszam
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 857
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 147
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9266
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 857
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 147
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9266
Składniki
Do przygotowania tego dania będziemy potrzebowali głębokiej patelni lub garnka, w zależności co macie pod ręką. To co zaczynamy! Czas start! Cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka ( tutaj macie dowolność ), czosnek również obieramy i siekamy. Na patelnie lub garnek wlewamy oliwę i przyrumieniamy czosnek i cebulę. W między czasie kroimy czerwoną paprykę oraz siekamy papryczkę chili.
Pokrojone papryki dodajemy do patelni/garnka podsmażamy około 1-2 minutki i następnie dodajemy mielone mięso. Wszystko podsmażamy ok. 8 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory i fasolę. Doprawiamy kminkiem, solą oraz pieprzem. Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. Po tym czasie nasze danie możemy przekładać na głębokie talerze i od razu podawać. Nasze chili con carne jest gotowe. Smacznego !