Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy obiad z ziemniaków, które zostały nam z poprzedniego dnia. Zapraszam na filmik na moj kanal na Youtube.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Kartofle pokroić w krążki o grubości 1 cm.Z 6 kartofli wyszło mi 27 krążków plus te małe końcówki.
Ser camembert, boczek wędzony, cebule i pietruszkę pokroić w kostkę. Piekarnik nastawić na 200 stopni.
Pokrojone składniki połączyć z kwaśną śmietaną, doprawić solą, ale nie za dużo i pieprzem.
Taki farsz nakładamy na krążki kartofli a następnie posypujemy utartym serem mozzarella.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni funkcja góra, dół i pieczmy przez 20 minut na środkowej półce. Pieczemy, aż się zarumienią kartofle .I oto gotowe danie z faszerowanymi kartoflami ,które proponuje podać z ulubiona surówką i maślanka lub kwaśnym mlekiem. Zapraszam na filmik na moj kanal na Youtube. Smacznego!