Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy obiad z ziemniaków, które zostały nam z poprzedniego dnia. Zapraszam na filmik na moj kanal na Youtube.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Kartofle pokroić w krążki o grubości 1 cm.Z 6 kartofli wyszło mi 27 krążków plus te małe końcówki.
Ser camembert, boczek wędzony, cebule i pietruszkę pokroić w kostkę. Piekarnik nastawić na 200 stopni.
Pokrojone składniki połączyć z kwaśną śmietaną, doprawić solą, ale nie za dużo i pieprzem.
Taki farsz nakładamy na krążki kartofli a następnie posypujemy utartym serem mozzarella.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni funkcja góra, dół i pieczmy przez 20 minut na środkowej półce. Pieczemy, aż się zarumienią kartofle .I oto gotowe danie z faszerowanymi kartoflami ,które proponuje podać z ulubiona surówką i maślanka lub kwaśnym mlekiem. Zapraszam na filmik na moj kanal na Youtube. Smacznego!