Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Argentyński przysmak, spróbujcie. Niebawem zapodam wersję w mięsem na słodko.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10013
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1773
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 671
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3884
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10013
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1773
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 671
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3884
Składniki
Ciasto: połączyłem mąkę , masło, sól, dodałem wodę. Zagniotłem ciasto z podanych składników, dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Rozwałkowałem na grubość pół cm, wyciąłem kółka o średnicy 10 cm.
Farsz : cebulę posiekałem , przesmażyłem na maśle. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Wymieszałem cebulę z kukurydzą, posoliłem i doprawiłem pieprzem. Nadzienie ułożyłem na krążkach ciasta. Złożyłem na pół i skleiłem jak pierogi. Gotowe empanadas ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem, piekłem w temperaturze 200 stopni do zrumienienia.