Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Argentyński przysmak, spróbujcie. Niebawem zapodam wersję w mięsem na słodko.
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7241
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 580
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7241
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 580
Składniki
Ciasto: połączyłem mąkę , masło, sól, dodałem wodę. Zagniotłem ciasto z podanych składników, dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Rozwałkowałem na grubość pół cm, wyciąłem kółka o średnicy 10 cm.
Farsz : cebulę posiekałem , przesmażyłem na maśle. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Wymieszałem cebulę z kukurydzą, posoliłem i doprawiłem pieprzem. Nadzienie ułożyłem na krążkach ciasta. Złożyłem na pół i skleiłem jak pierogi. Gotowe empanadas ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem, piekłem w temperaturze 200 stopni do zrumienienia.