Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24395
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 316
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24395
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 316
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z kolendrą, skórką cytryny, mocno rozdrobnioną mozzarellą, doprawić solą, pieprzem, papryką, dokładnie wymieszać. Umyte i wysuszone, ew. lekko rozbite filety maczać w roztrzepanym jajku, następnie w przygotowanej mieszance, mocno dociskając.
Na teflonowej patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej, smażyć eskalopki 4-5 minut z każdej strony na złoty kolor (w zależności od wielkości filetów). Smacznego!