Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6053
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9078
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8498
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5856
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6053
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9078
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8498
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5856
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z kolendrą, skórką cytryny, mocno rozdrobnioną mozzarellą, doprawić solą, pieprzem, papryką, dokładnie wymieszać. Umyte i wysuszone, ew. lekko rozbite filety maczać w roztrzepanym jajku, następnie w przygotowanej mieszance, mocno dociskając.
Na teflonowej patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej, smażyć eskalopki 4-5 minut z każdej strony na złoty kolor (w zależności od wielkości filetów). Smacznego!