Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z kolendrą, skórką cytryny, mocno rozdrobnioną mozzarellą, doprawić solą, pieprzem, papryką, dokładnie wymieszać. Umyte i wysuszone, ew. lekko rozbite filety maczać w roztrzepanym jajku, następnie w przygotowanej mieszance, mocno dociskając.
Na teflonowej patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej, smażyć eskalopki 4-5 minut z każdej strony na złoty kolor (w zależności od wielkości filetów). Smacznego!