Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z kolendrą, skórką cytryny, mocno rozdrobnioną mozzarellą, doprawić solą, pieprzem, papryką, dokładnie wymieszać. Umyte i wysuszone, ew. lekko rozbite filety maczać w roztrzepanym jajku, następnie w przygotowanej mieszance, mocno dociskając.
Na teflonowej patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej, smażyć eskalopki 4-5 minut z każdej strony na złoty kolor (w zależności od wielkości filetów). Smacznego!