Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zależności od preferencji smakowych, można je przyrządzić z mąki pszennej. Cudownego aromatu dodają posiekane, świeże zioła.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22159
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 50
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 86
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 221
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22159
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 50
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 86
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 221
Składniki
Na stolnicy formujemy kopiec z mąki, wbijamy jajka, posiekane zioła i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto, do otrzymania jednolitej i elastycznej masy. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy, gotujemy, przeciskamy przez praskę. Studzimy, mieszamy z jakiem, parmezanem. Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy na szerokie paski (szerokość paska = średnica szklanki). Na środek każdego paska kładziemy farsz, składamy pasek i przy pomocy szklanki wykrawamy półksiężyce. Brzegi ciasta zlepiamy, delikatnie zakładamy, by powstały fałdy sakiewek. Fagottini gotujemy w osolonym wrzątku. 5 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Masło roztapiamy, dodajemy posiekane zioła, przez chwilę (na małym płomieniu) dusimy. Sakiewki podajemy polane masłem, posypujemy płatkami parmezanu.