Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki które dzisiaj prezentuję są bardzo smaczne, ładnie prezentują się w przekroju, a ser który rozpuszcza się dookoła roladki dodaje dodatkowego wyrazistego smaku.
tłuczek, garnek, głębsza patelnia, patyczki do szaszłyków lub wykałaczki,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 738
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14576
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 738
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14576
Składniki
Filet z drobiowy umyć, osuszyć rozbić tłuczkiem. Rozłożyć plastry szynki, na szynce ułożyć plaster sera żółtego, plasterek pomidora oraz natkę pietruszki lub koperek świeży( w zależności co komu smakuje). Szynkę zwinąć w ruloniki, owinąć porcją kurczaka ,oprószyć przyprawą uniwersalną ( u mnie kucharek) i obwiązać nitką kuchenną lub wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków. Z jajka, mąki i śmietany przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Roladki obtaczać w mące, następnie zanurzać w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podawać z frytkami i ulubioną surówką,(u mnie buraczki). Roladki możemy podawać pokrojone w plastry o grubości 1 cm lub w całości.
Smażenie roladek.