Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki które dzisiaj prezentuję są bardzo smaczne, ładnie prezentują się w przekroju, a ser który rozpuszcza się dookoła roladki dodaje dodatkowego wyrazistego smaku.
tłuczek, garnek, głębsza patelnia, patyczki do szaszłyków lub wykałaczki,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Składniki
Filet z drobiowy umyć, osuszyć rozbić tłuczkiem. Rozłożyć plastry szynki, na szynce ułożyć plaster sera żółtego, plasterek pomidora oraz natkę pietruszki lub koperek świeży( w zależności co komu smakuje). Szynkę zwinąć w ruloniki, owinąć porcją kurczaka ,oprószyć przyprawą uniwersalną ( u mnie kucharek) i obwiązać nitką kuchenną lub wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków. Z jajka, mąki i śmietany przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Roladki obtaczać w mące, następnie zanurzać w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podawać z frytkami i ulubioną surówką,(u mnie buraczki). Roladki możemy podawać pokrojone w plastry o grubości 1 cm lub w całości.
Smażenie roladek.