Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste w przygotowaniu i do tego bardzo smaczne..
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. najpierw kroimy cebule w drobna kostkę, następnie szynkę tez kroimy w drobna kostkę. wrzucamy do głębokiej patelni na rozgrzany tłuszcz i smażymy do momentu aż cebulka się zeszkli.Jak już cebula będzie zeszklona dodajemy groszek i jeszcze chwile smażymy, ok 3min. odstawiamy na 5 min patelnie z ognia i dolewamy śmietankę. następnie podgrzewamy do momentu zagotowania się śmietanki i podajemy z makaronem. Można jeszcze dla efektu wizualnego ma wierzch posypać odrobina świeżego koperku. Smacznego