Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie z łososiem w roli głównej
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Pieczarki kroimy na plasterki i dorzucamy do cebuli oraz czosnku. Podsmażamy dość mocno by grzyby się zrumieniły.
Dorzucamy łososia pokrojonego w większą kostkę. Na patelnię musi trafić też pokrojona w kostkę cukinia.
Makaron gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odsączamy makaron ale odrobinę wody odlewamy.
Pora dodać na patelnię śmietanę i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podlewamy odrobiną wody z makaronu. Dusimy całość kilka minut aż sos się zagęści. Na koniec danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego. Po więcej przepisów zapraszam na nasz blog. Link pod wpisem.