Do góry

Dania główne Przepis na:

farfalle z pecorino

farfalle z pecorino

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1390

Dodano:

Odsłon: 400

letnia wersja pasty z pecorino,z malinowymi pomidorami,zieloną pietruszką i moim ulubionym czerwonym pesto- aromatycznie,delikatnie i bardzo świeżo przez dodanie plasterków letnich i soczystych,cudnie pachnących pomidorów ;-)

Składniki

  • pomidory malinowe 4 szt.
  • pomidory suszone 8 płatów
  • orzechy piniowca mała garść
  • pecorino spory kawałek
  • oliwa z oliwek
  • zielona pietruszka
  • makaron farfalle 1 op.
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek
  • czosnek 1 ząbek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. orzechy piniowca prażymy chwilę na suchej patelni,wrzucamy do miksera,dodajemy płatki suszonych pomidorów,kawałki pecorino,oliwę z oliwek i obrany ząbek czosnku-miksujemy na gładkie pesto

  2. farfalle gotujemy al dente,pomidorki malinowe parzymy i obieramy ze skóry,kroimy na długie plastry,zieloną pietruszkę siekamy

  3. ugotowane al dente farfalle,wymieszane z oliwą z oliwek wrzucamy na dużą patelnię,dodajemy pesto,podgrzewamy chwilę i podajemy od razu z plastrami świeżych pomidorów,kawałkami pecorino i zieloną pietruszką,jeżeli jest taka potrzeba doprawiamy delikatnie solą i pieprzem już na talerzu i gotowe ;-)

  4. Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń