Babcia Jadzia słynie w rodzinie ze swoich mięciutkich pierogów ruskich, które znikają w mig z talerzy. Farsz jest rewelacyjny i pyszny. Przepis Babci Jadzi każdy ma w swoim kajecie z przepisami. Teraz i ty go możesz mieć. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu.
Farsz do pierogów ruskich Babci Jadzi
Składniki
- ziemniaki ugotowane 500 g
- ser twarogowy półtłusty 250 g
- cebula 2 śerednie
- sól 1 łyżeczka
- pieprz czarny
- olej rzepakowy 2 łyżki
Składniki
- ziemniaki ugotowane 500 g
- ser twarogowy półtłusty 250 g
- cebula 2 śerednie
- sól 1 łyżeczka
- pieprz czarny
- olej rzepakowy 2 łyżki

Etapy przygotowania
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i przepuścić przez prasę do ziemniaków. Cebulę pokroić w drobna kostkę ,zeszklić na oleju. Odstawić do ostudzenia. Do miski z przepuszczonymi ziemniakami przepuszczamy nasz twaróg . Dodajemy ostudzoną cebulę i wszystko to doprawiamy sola oraz czarnym pieprzem. Należy dobrze doprawić .Farsz jest wówczas dobry jak wszystkie składniki są dobrze wymieszane i doprawione. Uwaga ! Jest taka zasada 2 do 1 czyli dwie porcje ziemniaków i 1 porcja sera . Zapraszam do obejrzenia filmu. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 499
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 499



Składniki
- ziemniaki ugotowane 500 g
- ser twarogowy półtłusty 250 g
- cebula 2 śerednie
- sól 1 łyżeczka
- pieprz czarny
- olej rzepakowy 2 łyżki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i przepuścić przez prasę do ziemniaków. Cebulę pokroić w drobna kostkę ,zeszklić na oleju. Odstawić do ostudzenia. Do miski z przepuszczonymi ziemniakami przepuszczamy nasz twaróg . Dodajemy ostudzoną cebulę i wszystko to doprawiamy sola oraz czarnym pieprzem. Należy dobrze doprawić .Farsz jest wówczas dobry jak wszystkie składniki są dobrze wymieszane i doprawione. Uwaga ! Jest taka zasada 2 do 1 czyli dwie porcje ziemniaków i 1 porcja sera . Zapraszam do obejrzenia filmu. Smacznego!