Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć, bardzo drobno pokroić, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Pozostawić na kilka godzin w lodówce, aby się zamarynował. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko rozdrobnić, najlepiej za pomocą rozdrabniacza blendera. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Papryki umyć i również pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie papryki i kurczaka, po pewnym czasie dodać pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć, aż wyparuje woda z pomidorów. Smacznego :)