Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67524
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1861
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67524
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1861
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć, bardzo drobno pokroić, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Pozostawić na kilka godzin w lodówce, aby się zamarynował. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko rozdrobnić, najlepiej za pomocą rozdrabniacza blendera. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Papryki umyć i również pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie papryki i kurczaka, po pewnym czasie dodać pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć, aż wyparuje woda z pomidorów. Smacznego :)