Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis łączy w sobie trzy rodzaje fasoli: białą, czerwoną oraz czarną. Mamy więc tutaj solidną dawkę białka. Całość dopełniają pomidory, papryka, cebula, trochę szynki oraz aromatyczne przyprawy. Sycący posiłek na karnawałową imprezkę. ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16808
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23579
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16808
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23579
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać masło. Następnie przesmażyć na nim cebulę. Szynkę pokroić w kostkę, dorzucić do cebuli. Później dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Całość zasypać przyprawami wedle uznania. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem przez ok 10 minut.
Fasole odcedzić, ale zalewy z puszek przelać do oddzielnej miseczki. Przyda nam się później. :) Fasole oraz pomidory dodać do garnka. Całość wymieszać i powoli gotować na małym ogniu. Dodać ok jedną chochlę zalewy i gotować przez ok 15 minut. W razie potrzeby doprawić.
Smacznego! :)