Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis łączy w sobie trzy rodzaje fasoli: białą, czerwoną oraz czarną. Mamy więc tutaj solidną dawkę białka. Całość dopełniają pomidory, papryka, cebula, trochę szynki oraz aromatyczne przyprawy. Sycący posiłek na karnawałową imprezkę. ;)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 143
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 143
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać masło. Następnie przesmażyć na nim cebulę. Szynkę pokroić w kostkę, dorzucić do cebuli. Później dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Całość zasypać przyprawami wedle uznania. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem przez ok 10 minut.
Fasole odcedzić, ale zalewy z puszek przelać do oddzielnej miseczki. Przyda nam się później. :) Fasole oraz pomidory dodać do garnka. Całość wymieszać i powoli gotować na małym ogniu. Dodać ok jedną chochlę zalewy i gotować przez ok 15 minut. W razie potrzeby doprawić.
Smacznego! :)