Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny sposób na danie z fasolą
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 372
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 372
Składniki
Fasolę Jaś moczyć przez całą noc w przegotowanej, schłodzonej wodzie. Następnego dnia gotować ją około 20 minut. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Mięso umyć, pokroić w kostkę, szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pociąć w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć około 15 minut. Posypać solą, pieprzem, chili i papryką. Do fasoli dodać składniki z patelni, koncentrat i gotować jeszcze ok. 15 minut. Danie to można podawać w chlebie. 1 porcja - 750 kcal